Er is geen goede of foute manier om deze oefening te doen. Probeer te accepteren wat uw individuele ervaring ook is. Het doel is niet om een ​​perfecte focus op je ademhaling te krijgen, maar om te leren hoe je geest werkt! Het is normaal dat je geest afdwaalt, maar als je merkt dat je gedachten afdwalen en ze opzettelijk terugbrengt, leer je de focus van je aandacht met aandacht te beheersen. Probeer deze basismeditatie voor adembewustzijn een of twee keer per dag gedurende twee weken, en observeer wat er gebeurt.

Stap 1 Kies een comfortabele, rustige plek waar je niet gestoord zult worden.

Stap 2 Ga met uw ruggengraat rechtop op een stoel of op een kussen op de grond zitten. Als u een stoel gebruikt, zorg er dan voor dat uw voeten de grond raken. Sluit je ogen of blijf zacht en ongericht.

Stap 3 Concentreer je op je ademhaling. Probeer een open en nieuwsgierige houding te behouden. Let op waar uw ademhaling naartoe gaat wanneer deze uw lichaam binnenkomt en verlaat.

Stap 4 Probeer uw ademhaling op geen enkele manier te forceren of te veranderen. Het kan natuurlijk veranderen terwijl u het observeert.

Video Smart Player uitgevonden door Digiteka

Stap 5 Als je gedachten afdwalen, noteer dan wat het doet, en breng je aandacht dan voorzichtig terug naar je ademhaling.

Stap 6 Blijf acht tot tien minuten lang je ademhaling observeren. Merk aan het einde van de sessie op hoe je lichaam en geest aanvoelen, en kom dan langzaam terug naar de kamer.

The Stress-Proof Brain (£ 12,99, New Harbinger) van Melanie Greenberg is uit nu. Koop op Amazon (£ 11,02)

Leave a comment