Er is veel gespeculeerd over waarom Lance Armstrong dit jaar is teruggekeerd naar de Tour de France . Hij promoot zijn liefdadigheidsinstelling tegen kanker; hij bouwt zijn profiel op voorafgaand aan zijn bod op de gouverneur van Texas; hij is gewoon de meest competitieve man ter wereld.
 
Er is misschien nog een reden waarom hij heeft besloten terug te komen. Er is gewoon geen beter gevoel dan langs enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs te rijden op weg naar de finish, terwijl de menigte juicht vanaf de trottoirs en motorrijders de weg vrijmaken.
 
Hoe moet ik dat weten? Omdat ik net terug ben van de London to Paris Cycle Tour 2009 , zal de dichtstbijzijnde gokker als ik ooit ervaren hoe het voelt om een ​​Tour de France-renner te zijn.
 
De Londen-Parijs , of L2P zoals het bekend staat, is een van de must-do evenementen geworden voor iedereen met een passie voor fietsen. Het begint bij Hampton Court in het zuiden van Londen en slingert op de eerste dag 170 km naar de veerboot in Dover . De tweede dag is 168 km weggetjes naar Amiens in Noordoost-Frankrijk, gevolgd door nog eens 168 km naar Parijs op de laatste dag, met pijnlijke maar opgetogen eindigend onder de Eiffeltoren .
 
Uniek voor een amateur-fietstocht als deze, de hele route van Londen naar Parijs is vrijgemaakt voor de renners door rollende wegafsluitingen. Dit betekent dat de buitenrijders vooruit racen om het verkeer op kruispunten en rotondes te blokkeren, zodat het peloton door het platteland kan vliegen zonder zich zorgen te hoeven maken over verkeerslichten of boze automobilisten. Een voorste auto wijst de weg, terwijl een auto vol fietsmonteurs achteraan komt, klaar om gestrande rijders op te ruimen, hun lekke banden te repareren en ze weer op de weg te spugen om de groep in te halen. Het betekent dat de enige keer dat u hoeft te stoppen, is om in een bos te pissen.
 
Ik zal het hele verhaal over de London to Paris Cycle Tour 2009 in de Oktobernummer van Men’s Fitness , je kunt het bij alle goede krantenwinkels kopen of je kunt je hier Men’s Fitness abonneren.

Wil je wat tips om het meeste uit een fiets te halen? Lees onze tips om uw fiets correct in te stellen.

Leave a comment