Na tien weken trainen was afgelopen zondag de eerste keer dat ik met Brittany heb gelopen, die mijn geldinzamelingspartner is en ook de vrouw van David, een van mijn beste vrienden uit school. Het was ook een van de ergste hardloopervaringen die ik ooit heb gehad – niet, ik haast me eraan toe te voegen, vanwege Bretagne.

Zij Ik wilde ongeveer 27 kilometer afleggen en ik wilde er 15, dus ze rende de twee mijl van haar huis naar de mijne, vergezeld van David op een fiets. De zon scheen, er stond een zacht briesje – perfect voor een lange rit. Lucozade, ibruprofen-pillen, sleutels en contant geld gingen allemaal in Davids fietsmand en we waren vertrokken. Tot dusverre, zo goed.

En toen begon het mis te gaan. Nog geen kilometer op de vlucht werd het duidelijk dat de motorfiets eerder voor stijl dan voor inhoud was gebouwd. Terwijl Brittany en ik de lange heuvel opklommen die naar de top van Hampstead Heath leidt, moest David uitstappen en duwen. Dit hield ons net genoeg tegen om irritant te zijn.

Video Smart Player uitgevonden door Digiteka

Toen kwamen we aan bij een splitsing op de top van de heuvel. Een vork die ons naar Archway bracht en hem naar Golders Green. (Ik blijf bij mijn bewering dat we de juiste aanwijzingen hebben gegeven, maar het is nog te vroeg om het onderwerp openlijk te bespreken.)

Na een telefoontje draaide David zich om om ons in te halen. SoBrittany en ik ploegen verder en keken elke vijf minuten over onze schouders. Een half uur later belden we weer. Het eerste telefoontje bleef onbeantwoord, net als het volgende en het volgende. Het is verbazingwekkend hoe snel kniepijn verdwijnt als je denkt dat je man onder de wielen van een vrachtwagencombinatie zit. Ik maakte me meer zorgen over wanneer mijn drankje zou arriveren.

Om een ​​nog langer verhaal kort te maken, we zagen David pas weer we kwamen terug op hun plaats, doorweekt tot op het bot en zo koud als ik ooit ben geweest.

Misschien herinner je je – enkele uren geleden , toen je deze blog begon te lezen, dat het weer fantastisch was toen we vertrokken. Maar zodra we langs Buckingham Palace renden, vlakbij de finish van de London Marathon, werd de hemel zwart. Binnen enkele seconden waren we doorweekt en werden we geraakt door een vrieskoude wind. De regen nam na tien minuten af ​​en de wind zakte maar de schade was aangericht.

We namen de kortste route door Hyde Park om terug naar hun flat waar David, die verdwaald was in de buurt van de North Circular, nog maar net was aangekomen. Thee en wisseling van kleding werden dankbaar ontvangen voordat ik thuis werd misbruikt.

Het betekende dat ik maar ongeveer 21 kilometer rende, dus ik moet deze week de speling oppakken. Maar nu ik in die omstandigheden heb gelopen, voel ik me op alles voorbereid.

Leave a comment