Een mooie frisse groen en boordevol vitaminen en mineralen… Groene Smoothies! Het wordt tijd dat groene Smoothies niet meer als vieze drankjes worden gezien, maar als heel lekker én gezond! Heb jij al een keer een groene Smoothie gemaakt en vond je deze niet zo lekker?! Dan is de kans groot dat je de verhouding mis had! Bij het maken van een groene Smoothie is het belangrijk dat je weet welke soorten fruit en groente je het best kan combineren en wat de juiste verhoudingen zijn.

1. Afvallen met Groene Smoothies

Groene Smoothies hebben weinig calorieën, maar zijn heel vullend! Ze bevatten veel water en vezels, dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je net een grote maaltijd hebt gegeten en je dus minder snel honger zal krijgen. Dit is heel goed voor als je wilt afvallen!

2. Meer Vitaminen

De hoeveelheid vitaminen verschilt natuurlijk met welke soorten fruit en groenten je gebruikt voor de Smoothies. De meeste groenten en fruit bevatten veel vitamine A en C. Andere soorten groenten bevatten veel foliumzuur, kalium en magnesium.

3. Een Energie Boost

Groene Smoothies bevatten veel vitamine B en magnesium en geven je een energie boost door de hoeveelheid vitamines, mineralen en antioxidanten die ze bevatten. Doordat groene Smoothies makkelijk verteerd kunnen worden, heeft je lichaam meer energie over voor de rest voor de dingen die je allemaal moet doen.

4. Je krijgt meer Groenten en Fruit binnen

Veel mensen hebben moeite met genoeg groenten en fruit binnen krijgen iedere dag. Door het drinken van groene Smoothies, krijg je wél de benodigde hoeveelheid groente en fruit binnen.

5. Groene Smoothies verbeteren je Imuunsysteem

Het eten van meer groente en fruit helpt jouw lichaam met gezonder worden. De vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere stoffen in groene Smoothies beschermen het lichaam tegen ziektes. Heb jij last van een griepje of voel je deze aankomen? Probeer dan een groene Smoothie met citroen, limoen, cranberry en gember.

6. Meer Mineralen

Groene Smoothies bevatten veel mineralen, dankzij de hoeveelheid bladgroenten. Ze bevatten veel fosfor, magnesium en calcium, die jouw botten sterk maken! Veel groene Smoothies bevatten méér calcium dan een glas melk!

7. Uitstekende bron van Antioxidanten

Met groene Smoothies geef je je lichaam niet alleen de beste afweer tegen ziektes, je neemt ook een aantal natuurlijke stoffen in je op, die essentieel zijn voor een optimale gezondheid en fitheid. Aardbeien, bosbessen, granaatappels, acai en pure cacao zijn uitstekende bronnen.

8. Cholesterol verlagend effect

Het drinken van groene Smoothies kan het slechte cholesterol verlagen en het goede cholesterol verhogen. Aardbeien, avocado’s en appels zijn hiervoor heel goed.

9. Groene Smoothies kunnen helpen bij Hoge Bloeddruk

Een andere mineraal in groene Smoothies, is kalium. Kalium helpt bij het verlagen van de bloeddruk. De soorten fruit en groenten die veel kalium bevatten zijn: avocado, tomaten, bieten, dadels, wortels, spinazie, bananen, guave, papaja, vijgen, sinaasappels, frambozen, bananen, kiwi’s en aardbeien.

10. Verbeterd de Spijsvertering

Zoals eerder al aangehaald, bevatten groene Smoothies veel vezels. Vezels zijn essentieel voor een goede darmgezondheid. Het ondersteunt een optimale spijsvertering en een sterk immuunsysteem.

11. Goed voor Haar, Huid en Nagels

Groene Smoothies bevatten naast alle andere vitaminen en mineralen, ook veel silicium, biotine en vitamine A. Silicium vormt een deel van de structuur van het haar, de huid en de nagels. Wanneer je ouder wordt, maakt je lichaam minder silicium aan. Bij de menopauze gaat het oestrogeen omlaag, wat ertoe leidt dat er een tekort aan silicium ontstaat. Drink daarom groene Smoothies voor gezond haar, sterkere nagels en een mooie stralende huid!

12. Gaat de Lekkere Trek tegen

Als je vaker groene Smoothies drinkt, zal je merken dat je minder behoefte hebt aan junkfood, ongezonde zoute snacks en vet eten. Je zult meer behoefte krijgen aan gezond eten in plaats van ongezond eten. Het zoete fruit in de Smoothies zorgt er ook voor dat je minder lekkere trek krijgt.

  Hoe maak je een Groene Smoothie?

  Bij het maken van een groene Smoothie moet je niet gewoon een aantal “groene” dingen in de blender gooien en hopen voor het beste, want dan gaat het mis! De kans is groot dat als je dit doet, de smaak heel erg tegen gaat vallen… Voorkom Groene Smoothie “fails” met de onderstaande Okinawa Groene Smoothie Richtlijnen.

  Hou je altijd aan de 60/40 verhouding! Dit houdt in dat jouw groene Smoothie altijd voor 60% uit VERS fruit moet bestaan en voor 40% uit VERSE groenten. Op deze manier smaakt jouw Smoothie naar fruit en zal je de groenten nauwelijks proeven! Ook kun je het best bevroren fruit gebruiken in plaats van ijsblokjes, hierdoor wordt je smoothie niet waterig en is hij lekker koud. Ook een handige manier om overrijpe bananen etc. tegen te gaan! Snij ze in stukjes en plaats ze in een luchtdichte zak in de vriezer. Ook als je genoeg zoet fruit, zoals: bessen, banaan, mango etc. gebruikt voor je Smoothie, zal je helemaal geen suiker of zoet nodig hebben! Vind je ‘m toch nog niet zoet genoeg? Dan kan je, zoals aangegeven, inderdaad een beetje pure honing of agave siroop gebruiken. Om klontjes in de Smoothie te voorkomen, is het handig om de ingrediënten in segmenten in de blender te doen. Volg de bovenstaande stappen hiervoor.

  3 GROENE SMOOTHIE RECEPTEN

  Super Spinazie Smoothie

  250 ml amandelmelk
  2-3 handjes spinazie
  1 sinaasappel (gepeld)
  ½ kopje bevroren aardbeien
  5 mint blaadjes
  1 theelepel chiazaad

  Frisse Komkommer Smoothie

  200 ml water
  50 ml kokosmelk
  50 gram komkommer (blokjes)
  1 handje spinazie
  1 kopje bevroren ananas blokjes
  2 eetlepels limoensap
  5 mint blaadjes

  Energie Boost Smoothie

  250 ml amandelmelk
  2-3 handjes spinazie
  1 sinaasappel (gepeld)
  ½ kopje bevroren ananas stukjes
  1 cm gember (plakjes)

  Maakte jij al Groene Smoothies? Zo ja, welke groenten gebruik jij het liefst voor jouw Smoothie? Laat het ons weten in een Comment hieronder! Laat ons ook weten wat je van de 3 bovenstaande Groene Smoothies vond!

  Klik hier voor het recept van onze favoriete Groene Smoothie!

  1 Comment

  • Avatar
   peter rodenburg
   Posted 0Likes

   maak zelf smoothies van biologische groenten en fruit
   drink elke dag een halve liter groene smoothie ben 75 en in een uitstekende conditie sport veel rook en drink niet
   mijn sm bestaat uit spinazie brocolie stengels bleekselderij paprika avacado tomaten peterseli boerenkool appel en water blauwe bessen en lijnzaad olie scheut. voor de omega 3 vetzuren dit alles blenderen en verdelen ik flesjes en invriezen elke dag een uit de vriezer halen en opdrinken over de hele dag of smorgens bij opstaan.
   drinke ze.

  Leave a comment