Deze havermout is meerdere dagen houdbaar. Het is daarom een snel en makkelijk ontbijt voor verschillende dagen. Hou je meer van een warm ontbijtje? Dan kan je het makkelijk ’s ochtends verwarmen in de magnetron. Als je de pure chocolade stukjes erbij toevoegt voordat je het in de magnetron plaatst, is het helemaal feest! Dit ontbijt is meestal dé favoriet van kinderen, dus je werkt én aan je lichaam én je maakt je kleine monkeys blij. Probeer het ook eens met aardbeien stukjes erbij. De combinatie tussen chocolade en fruit is een ware verwennerij!

Okinawa Happy Monkey Chocolade Bananen Havermout

Gang Ontbijt
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 2
Calorieen 361 kcal

Ingredienten

  • 150 gram havervlokken
  • 2 eetlepels cocao poeder
  • 2 eetlepels chia zaad
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 1 banaan
  • 250 ml kokosmelk
  • snufje kaneel
  • stukjes pure chocolade
  • extra bananen plakjes

Instructies

  1. Pak alvast twee bakjes of glazen die dicht kunnen gaan. Ze kunnen eventueel ook dicht worden gemaakt met folie.

  2. Plaats nu de amandelmelk, de cacao, de kaneel, de agave siroop en de helft van de banaan in de blender en zorg ervoor dat het goed samen wordt gemengd. 

  3. Roer de haver en het chia zaad er voorzichtig door, zodat ze heel blijven. 

  4. Giet het nu over in de twee bakjes en plaats ze in de koelkast voor de hele avond of voor een mooi aantal uren. Als je niet zo lang wilt wachten, kan je het ook gewoon eventjes laten afkoelen en er gelijk van genieten! Als de havermout iets te dik is, kan je er gewoon een beetje extra kokosmelk doorheen roeren.

  5. Garneer met de plakjes banaan en de stukjes pure chocolade.


    Eetsmakelijk!

Leave a comment