Deze hartige pannekoeken worden bereid met bloemkool en eieren. Je kunt het eten voor bij de lunch, maar ook als een stevig ontbijt naar binnen nemen. Met de geraspte kaas erbij geeft het een heerlijke smaak. Je behoort natuurlijk niet de originele groente bloemkool te gebruiken, maar je moet de bloemkoolrijst kopen. Je kunt dit ook zelf maken, maar het is ook kant-en-klaar in de winkel te vinden. Voor dit recept hoef je de bloemkool niet eens te koken. Je kunt de pannekoeken lekker op smaak brengen met wat lente uitjes, bieslook, mozzarella  en nog andere kruiden die jou je eigen lekker smaak geven.

Okinawa Hartige Bloemkool Pannekoeken met ei en kaas

Gang lunch, Ontbijt, Snack
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totaal Tijd 30 minutes
Porties 8

Ingredienten

 • 450 gram bloemkoolrijst
 • 3 middel grote eieren
 • 50 gram geraspte kaas
 • 2 stengels lente ui
 • snufje zout en peper
 • kokosboter

Instructies

 1. Neem een snijplank en snij hierop de lente uien in kleine stukken. Neem vervolgens een kom, groot genoeg voor alle ingredienten en doe hier de bloemkoolrijst, de eieren, gesneden lente uitjes, kaas, peper en zout in. meng het met elkaar en laat het daarna voor ongeveer 10 minuten rusten. 

 2. Neem een grote koekenpan en zet deze op eem middelgrote vuurtje. Doe 2 tot 3 eetlepels boter in de pan. Neem een opscheplepel om de pannekoeken deeg mee op te scheppen. Afhangende van de grootte van je pan, kun je misschien een paar pannekoekjes tegelijkertijd bakken. Laat het 5 minuten bakken. Draai het om en laat daarna de andere kant weer voor 5 minuten bakken. Wanneer het gebakken is plaats je het op een bordje. Om het warm te houden kun je het afdekken met aluminium folie. 

 3. Blijf precies zo al je pannekoeken bakken totdat je beslag op is. Je kunt de hartige pannekoeken serveren met een saus naar keus.


  Eet smakelijk!

  Vergeet niet voor ons te schrijven wat u vond van dit gerecht.

Leave a comment

Recept Rating