Okinawa is bedoeld voor iedereen die streeft naar een gezonder en langer leven. De Okinawa Lifestyle is ook heel geschikt voor mensen die willen afvallen.

Onze missie is om je te helpen jouw gezondheid  een boost te geven. Onze lifestyle betekent niet dat je jezelf de hele dag hoeft uit te hongeren of per se een Marathon training hoeft te volgen.  Wij willen jou het gereedschap geven om jezelf te informeren over gezonde voeding en welke activiteiten je het beste toe kunt passen om fit te blijven.  Gezonder leven is meestal meer dan alleen wat recepten volgen. Wij weten als geen ander dat om af te kunnen vallen ook een belangrijke verandering in mindset nodig is. Ons programma zal ook bestaan uit oefeningen om jouw mindset een duw in de juiste richting te geven zodat je niet in de eeuwige jo-jo loop blijft hangen.

Wij bieden Okinawa proof recepten aan die passen in een gezonde lifestyle. De Aziatische keuken is heel smakelijk en heel gevarieerd, maar wij bieden ook veel recepten aan die wat makkelijker in de westerse keuken te gebruiken zijn en niet alleen typisch aziatische gerechten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je alleen recepten kunt volgen met moeilijk verkrijgbare of ingewikkelde ingrediënten.  De Okinawa lifestyle is vooral gericht op gezonder en langer leven. Wij streven daarom ook voornamelijk naar om voeding te consumeren die ons de meeste wetenschappelijk bewezen kans geeft op een langer en gezonder leven. Met de Okinawa Lifestyle rekenen we af met de zeer ongezonde gewoontes die we de afgelopen 100 jaar steeds meer hebben ontwikkeld. Door onze voedingsadviezen te volgen ga je vanzelf afvallen en ga je je veel energieker voelen. Ook zul je merken dat jouw leven steeds meer onder controle gaat krijgen.

Wat kun je verwachten van Okinawa?

Wij zijn er van overtuigd dat Okinawa momenteel de meest gezonde voeding biedt. Onder andere op Okinawa is jarenlang onderzoek gedaan rondom de lifestyle en voeding van haar inwoners. Vele studies wereldwijd bevestigen  dat Okinawa een gezonde lifestyle is. De voeding van Okinawanen bestaat voornamelijk uit veel zoete aardappel, veel groenten en fruit. Daarnaast bevat Okinawa ook veel peulvruchten en soja producten zoals Tofu.  In het Okinawa dieet vindt je vrijwel geen rood vlees. Rood vlees raden we sterk af omdat ook uit verschillende onderzoeken is gebleken dat hoge consumptie van rood vlees heel veel gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Rood vlees bestaat voornamelijk uit Rundvlees en varkensvlees. Daarnaast raden we je ook af om zogenaamd  ‘geproduceerd vlees’ te eten zoals ham en worst omdat daar veel ongezonde middelen aan toegevoegd worden.  Je mag wel wit vlees (gevogelte) en vis eten. Wel raden we je aan om niet helemaal los te gaan op wit vlees en vis, maar om ook een paar dagen in de week alleen plantaardig te eten, maar hier ben je helemaal vrij in.  Zuivel wordt op Okinawa en eigenlijk het grootste deel van Azië nauwelijks gegeten.  Met Okinawa vervangen we dierlijke zuivel zoveel mogelijk door plantaardige producten. Kaas kan, zij het met mate, gegeten worden.

Wat echt niet thuis hoort binnen de Okinawa Lifestyle zijn producten die (veel) suiker bevatten of andere fabrieksmatige rommel waar ons lichaam ziek van wordt.

 

Wat kun je wel eten?

 • Groenten
 • Fruit
 • Vis
 • (Biologisch) Wit vlees (kip, kalkoen, gevogelte)
 • Noten en zaden
 • Plantaardige yoghurt
 • Plantaardige drinks zoals soja, amandel of rijstdrink
 • Chocolade
 • Gezonde olie (Olijfolie, Kokosolie, Lijnzaadolie)
 • Peulvruchten zoals bonen
 • Hele granen

 

Wat kun je niet eten?

 • Rood vlees
 • Zuivel
 • Geraffineerde Suiker
 • Geproduceerd of bewerkt voedsel
 • Geraffineerde granen

Okinawa is prima geschikt voor vegetariërs, maar niet speciaal bedoeld voor veganisten of vegetariërs.  Okinawa streeft naar de meest optimale voeding. Een lifestyle met mateloos veel suiker en veel vlees past volgens de Okinawa lifestyle daar dus niet in.

Okinawa is meer dan een dieet

Met Okinawa streven we niet alleen naar een optimale voeding, maar is onze complete lifestyle van groot belang. Bewegen we genoeg? Slapen we genoeg? We proberen stress zoveel mogelijk te mijden. Kortom we doen er alles aan om zo gezond mogelijk te leven en liefst zo lang mogelijk.

Is Okinawa ook lekker?

Jazeker! De Okinawa lifestyle betekent dat je eigenlijk best veel en best smakelijk kunt eten, hieronder vindt je een greep uit onze heerlijke recepten!

 

Leave a comment