Dit recept is een vervanger voor de originele tortilla’s met minder koolhydraten. Wanneer je denkt aan Mexicaanse gerechten, denk je direct aan tortilla’s. Echter, zit een tortilla wel vol met koolhydraten. Per stuk kun je ongeveer 21.6 gram koolhydraten berekenen. Ben jij een liefhebber van Mexicaans eten, maar je probeert zoveel mogelijk de koolhydraten te vermijden? Wij hebben dan voor jou de koolhydraatarme tortilla. De structuur van deze tortilla is hetzelfde als van de originele. Het is nog steeds stevig en elastisch. Om deze tortilla’s te maken, gebruiken we kokosmeel en eiwitten.  Kokosmeel heeft van zichzelf een neutrale smaak en zit ook vol met vezels. Deze vezels kunnen vocht opnemen wat de tortilla een stevige structuur geeft. Door eiwitten hier aan toe te voegen, zorg je ervoor dat het geheel makkelijk bindt. Verder kun je de tortilla op smaak brengen met kruiden als komijn, knoflook, zout en chili poeder. Het eind resultaat is een luchtige tortilla wrap met een wat pittiger smaakje. Gebruik je deze koolhydraatarme tortilla, dan krijg je 94% minder koolhydraten binnen dan wanneer je de originele tortilla wrap zou gebruiken. Met dit recept zou je 4 grote of 8 kleine tortilla’s kunnen maken. Je zou het kunnen serveren bij andere Mexicaanse gerechten, maar ook gewoon bij elke andere cuisine.

Okinawa Koolhydraat amre Tortilla's

Gang dinner, Side Dish
Keuken Mexican
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totaal Tijd 25 minutes
Porties 4
Calorieen 33 kcal

Ingredienten

 • 4 grote eieren (alleen eiwit)
 • 5 eetlepels water
 • 20 gram kokosmeel
 • 1/8 theelepels bakpoeder
 • 1/8 theelepels knoflook poeder
 • 1/8 theelepels uien poeder
 • 1/8 theelepels komijn poeder
 • 1/8 theelepels zout

Instructies

 1. Neem een grote kom en die hier het eiwit in samen met wat water en de kokosmeel. Mix het geheel met een garde. Zet het mengsel even opzij voor 2 minuten en doe daarna de kruiden erbij samen met de bakpoeder. Mix het geheel weer goed. 

 2. Neem een koekenpan en vet deze lichtjes in. Het beste is als u een koekenpand van 25cm grootte heeft. Zet deze op een middelhoog vuurtje. Is de pan goed opgewarmd, doe dan ¼ van de tortilla beslag in de pan. Zorg ervoor dat u het beslag zo dun mogelijk verspreid over de pan. Na een tijdje, draai een tortilla om zodat de andere kant ook goed kan bakken. Laat het ongeveer 2 minuten bakken aan beid kanten zodat met mooi goudbruik van kleur wordt en plaats het dan op een bordje.

 3. Herhaal deze stap totdat je 4 mooie tortilla’s hebt. Gebruik je een kleinere pan, dan zul je wat meerdere tortilla’s hebben. Kies nu zelf waarmee je je koolhydraatarme tortilla mee wou willen vullen.


  Eet smakelijk!


  Vergeet niet voor ons te schrijven wat u vond van dit gerecht.

Leave a comment