De Okinawa kokospap is uit het oude kookbook gehaald. Het is goed voor ontbijt en is koolhydraatarm. Zoals we al weten is ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Heb je een goed en stevig ontbijt, dan zorgt dat ervoor dat je de dag goed kan beginnen. Dit gerecht is niet alleen koolhydraatarm, maar ook nog eens erg voedzaam. Wat men meestal ook kent is de amandel pap. Dit wordt bereid met amandel meel. Wij geven een variatie met kokosmeel. Het kokosmeel kan meer vocht absorberen wat het een romige en heerlijke structuur geeft. Verder gebruik je ook kokosmelk, boter en een ei voor dit gerecht. Het klinkt misschien raar om ei in je pap te gebruiken, maar het ei heeft een goede functie hierin. Dit zorgt er namelijk voor dat jet een dikkere structuur krijgt en je proeft het niet eens! Dit gerecht is ook erg makkelijk te bereiden, het enige wat je nodig hebt is een steelpan en al de ingredienten. Binnen 5 minuten heb je je pap al! dit is dus ook makkelijk om het op een doordeweekse dag te maken. Indien je houdt van geconfijte vruchten en noten kun je de pap ook hiermee garneren. Heb je liever dat je pap een grovere structuur heeft, doe er dan lijnzaad bij. Deze pap is ook erg lekker met bosbessen en stukjes amandel!

Okinawa Koolhydraatarme Kokos Pap

Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totaal Tijd 10 minutes
Porties 1
Calorieen 274 kcal

Ingredienten

 • 2 eetlepel kokos meel
 • 180 ml water of melk
 • snufje zout
 • 1 groot ei (los geklopt)
 • 2 theelepels kokos boter
 • 1 eetlepel kokos melk
 • 2 eetlepels lijnzaad
 • ½ eetlepel stevia kristal

Instructies

 1. Neem een kleine steelpan en voeg hieraan toe de kokosmeel, lijnzaad, zout en het water of melk. Zet het op een laag vuurtje en laat het koken totdat het een dikke mengsel wordt. 

 2. Haal de pan van het vuur en voeg daarna de helft van de losgeklopte ei eraan toe. Roer het goed zodat het goed mixt en doe dan het andere gedeelte erbij terwijl je de pan weer op het vuurtje plaatst. Mix het weer totdat alles is opgelost in de pap. 

 3. Terwijl de pap op het vuur is voeg je hier al roerend de boter toe, samen met de kokosmelk en de Steviala Kristal.

 4. Voor het serveren kun je het geheel in een kom overschenken en desnoods met vers fruit, geconfijte vruchten, of noten garneren.

  Eet smakelijk!

  Vergeet niet voor ons te schrijven wat u vond van dit gerecht.

Leave a comment

Recept Rating