Als ik gekookte zoete aardappels (bataten) over heb van het avondeten, maak ik daar de volgende ochtend vaak een Okinawa Zoete Aardappel Smoothie van. Je kunt natuurlijk ook ’s avonds speciaal voor deze smoothie een zoete aardappel koken, zodat deze goed is afgekoeld als je de volgende ochtend deze smoothie wilt maken. Ik vind smoothies makkelijk als ontbijt. Ze zijn in een mum van tijd klaar en zitten vol rijke voedingsstoffen, zodat je lichaam er weer even tegen kan. Als ik haast heb, neem ik hem gewoon mee om onderweg te kunnen ontbijten, ideaal!

Okinawa Banaan Zoete Aardappel Smoothie

Gang Breakfast, lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 40 minutes
Porties 1 Persoon
Calorieen 260 kcal

Ingredienten

  • 1 kleine Zoete Aardappel Gekookt
  • 1 Banaan
  • 1 Dadel
  • 100 ml Amandelmelk
  • 1/4 theelepel Kaneel
  • 1 klein handje Geroosterde Pompoenpitten

Instructies

  1. Snijd de banaan in plakken en leg deze minimaal 30 minuten in de vriezer. Je kunt dit ook de avond ervoor doen. 

  2. Doe de bevroren banaan, de zoete aardappel, de dadel, de amandelmelk en het kaneel in de blender en laat deze circa 10 minuten draaien.

  3. Schenk je Okinawa Zoete Aardappel Smoothie in een hoog glas en garneer hem met een klein handje pompoenpitten. Geniet ervan!

 

 

Leave a comment