De Okinawa Bosbes Chia Pudding is lekker luchtig en ook erg makkelijk voor het ontbijt! In dit recept wordt de pudding gemaakt met amandel melk, maar hij is ook heerlijk met kokosmelk! Probeer verschillende soorten plantaardige melk uit en kijk welke jij het lekkerst vindt. Je kan de pudding toppen met hazelnootjes, kokosschaafsel, walnoot of ander fruit.

Tip: maak de Bosbes Chia Pudding in de avond en laat deze de hele avond in de koelkast staan. Dit is makkelijk & snel! Op deze manier is je ontbijt kant en klaar ’s morgens vroeg.

Okinawa Bosbes Chia Pudding


Bereidingstijd 5 minutes
Porties 4
Calorieen 172 kcal

Ingredienten

  • 375 ml amandelmelk
  • 8 eetlepels chia zaad
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel vanille
  • 150 gram bosbessen
  • 1 handje hazenoten (optioneel)

Instructies

  1. Mix de amandelmelk, de honing, de vanille en de bosbessen in de blender totdat er geen klontjes meer inzitten. 

  2. Roer het chiazaad door het mengsel, maar blender deze niet; de zaadjes moeten heel blijven! 

  3. Schenk het over in 4 glaasjes en plaats deze in de koelkast voor ongeveer 4 uur of totdat het een stevig geheel is. 

  4. Garneer met de stukjes hazelnoot, geniet ervan!


    Laat ons weten wat je van de Okinawa Bosbes Chia Pudding vond!

Leave a comment