De Okinawa Quinoa Broccoli Bowl is eigenlijk té mooi om op te eten… Deze schaal vol met gezonde voedingsstoffen is heel luchtig, verfrissend maar super vullend! De limoen-honing kip gecombineerd met de frisse groenten en de smaakvolle quinoa is echt heerlijk. Maar kan natuurlijk ook weggelaten worden als jij liever een vlees-vrije Okinawa Quinoa Broccoli Bowl wilt. Soms doe ik er ook witte bonen bij voor extra eiwitten.

Okinawa Quinoa Broccoli Bowl

Gang dinner
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 45 minutes
Porties 2

Ingredienten

  • 450 gram kipfilet
  • 90 gram quinoa
  • ½ broccoli
  • 60 ml olijf olie
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels koriander (fijn gehakt)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 stengels lente ui
  • 1 handje spinazie
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel kokos olie
  • zout en peper naar smaak
  • pompoen pitten (garnering)

Instructies

  1. Bereid de kip met de olijfolie, de honing, 2 eetlepels koriander en de knoflook. Laat het mengsel goed in de kip trekken en plaats ‘m in de koelkast voor 30 minuten (hij is nog lekkerder als je hem een aantal uur laat trekken of zelfs een hele avond).

  2. Giet de quinoa in een pot met ongeveer 230 ml water. Zet het vuur op de laagste stand en plaats een deksel op de pot, zodra het water begint te koken. Kook voor ongeveer 15 minuten of totdat het water geheel is verdampt. Roer de kokos olie door de quinoa en voeg eventueel een beetje limoen sap toe. Plaats de quinoa daarna over in een grote schaal. 

  3. Kook de broccoli roosjes voor ongeveer 5 minuten. Snij de avocado in reepjes en snij de bos uitjes in reepjes. 

  4. Leg de broccoli, de avocado, de spinazie en de bosuitjes op de quinoa in de schaal.

  5. Haal de kip filet nu uit de koelkast en plaats ze in een pan (met deksel) met een beetje olijf olie. Bak voor ongeveer 6 minuten op medium-hoog vuur. Draai de kip filetjes nu om en bak ze weer voor 6 minuten. Controleer of de kip helemaal gaat is en verwijder ze dan van het vuur en plaats ze op een snij plank. Snij de kip in reepjes.

  6. Plaats de kip ook op de Okinawa Quinoa Broccoli Bowl en bestrooi de bowl met extra honing, limoen sap, peper en zout. Voeg eventueel ook nog pompoen pitjes of dergelijke toe! Geniet nu van een hele mooie Okinawa Quinoa Broccoli Bowl (voordat je ‘m roert en hem he-le-maal opeet ;))

    Tip: De Okinawa Quinoa Broccoli Bowl is ook heel lekker zonder kip.



    Laat ons weten wat jij van de Okinawa Quinoa Broccoli Bowl vond! 

Leave a comment