De variaties voor een omelet zijn eindeloos. Je kan verschillende groenten soorten proberen en kijken wat jou het best bevalt. Tomaat en paprika zijn altijd lekker in een omelet! Door extra melk toe te voegen maak je je ei extra luchtig. Wil je een stevig ei? dan gebruik je helemaal géén melk. De Okinawa Champignon Bonen Omelet is heerlijk als stevige lunch, maar ook zeer geschikt voor het avondeten! Voor het avond eten is hij erg lekker met bijvoorbeeld kipfilet of gehakt.

Okinawa Champignon Bonen Omelet

Gang dinner, lunch
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totaal Tijd 30 minutes
Porties 4

Ingredienten

  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 250 gram gekookte sperziebonen
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 3 champignons (in plakjes)
  • 5 cherry tomaatjes
  • verse basilicum (fijn gehakt)
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels amandel schaafsel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels amandelmelk

Instructies

  1. Verwarm 1 eetlepel kokosolie in de pan.

  2. Snij de ui in kleine blokjes en plaats deze in de pan. Als deze doorzichtig beginnen te worden voeg je de champignon plakjes toe. 

  3. Breek de eieren open in een schaal en kluts deze samen met de amandel melk, het knoflook poeder de zout en peper, de basilicum en de kurkuma.

  4. Roer de gekookte sperziebonen en de Cherry tomaatjes door het ei mengsel. Zodra de ui en champignons ook gaar zijn roer je deze er ook doorheen. 

  5. Doe de kokosboter in de pan en verspreid dit goed. 

  6. Giet het ei-sperzieboon-tomaat mengsel in de pan.

  7. Bak voor ongeveer 7 minuten of totdat het stevig is aan de onderkant. 

  8. Draai het ei voorzichtig om en bak nog 7 minuten of totdat hij gaar is. 

  9. Garneer met extra basilicum. 


    Eetsmakelijk! 

Leave a comment