Salades zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels. Daarom is het mijn favoriete gerecht om als lunch of bij het diner te eten. Eet je deze Okinawa Couscous Salade met broccoli zonder de avocado, dan scheelt het zo’n 80 calorieën. Vergeet echter niet dat avocado’s veel gezonde vetten bevatten en goed zijn voor ons lichaam. Ons lichaam kan niet helemaal zonder vet en heeft dagelijks een klein beetje nodig om goed te (blijven) functioneren. Dus mijn advies is om de avocado vooral niet weg te laten uit dit recept.

Okinawa Couscous Broccoli

Gang dinner
Keuken Okinawa
Totaal Tijd 25 minutes
Porties 1 persoon
Calorieen 242 kcal

Ingredienten

  • ½ avocado
  • 50 gram spruitjes
  • 50 gram broccoli
  • 50 gram wortels
  • 5-10 zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram couscous
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 theelepel cayennepeper

Instructies

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Maak de broccoli schoon en halveer de roosjes. Maak de wortels schoon en snijd deze in plakken.

  3. Stoom de groenten in een stoompan of kook ze totdat de (beet)gaar zijn.

  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren.

  5. Meng de groenten, de zongedroogde tomaatjes, de pijnboompitjes en de couscous door elkaar. 

  6. Maak de avocado schoon en snijd deze in stukken. Bestrooi deze met een theelepel cayennepeper. 

  7. Serveer de Okinawa Couscous Salade met broccoli in een kom. Eet smakelijk!

Leave a comment