Deze eiermuffins zijn ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje. Omdat deze muffins geen meel bevatten, krijg je ook geen snelle koolhydraten binnen en blijft je bloedsuikerspiegel op peil. Ze zitten ook boordevol groenten die rijke voedingsstoffen bevatten. Je kunt met dit recept naar hartenlust variëren. Zo kun je kiezen voor groentes die jij lekker vindt. Je kunt het gerecht ook vegetarisch maken door de kipfilet weg te laten. Okinawa Eiermuffins met kipfilet (of zonder), zijn dus erg veelzijdig en lekker!

Okinawa eier muffins met kip filet

Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totaal Tijd 35 minutes
Porties 8 muffins
Calorieen 215 kcal

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 75 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • ½ prei
  • 1 eetlepel sojamelk
  • 1 handje geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden heteluchtoven).

  2. Kook de kipfilet totdat deze gaar is. Maak ondertussen de groentes schoon en snijd deze in kleine blokjes of ringen.

  3. Laat de kipfilet een beetje afkoelen en snijd deze ook in kleine blokjes.

  4. Plaats cupcake vormpjes in de muffinvorm. Je kunt de muffins ook zonder cupcake vormpjes bakken, maar dan moet je de muffinvorm invetten en voeg je onnodige vetstoffen toe aan het gerecht.

  5. Verdeel de groentes en de kipfilet over de muffinvorm.

  6. Klop de eieren met de sojamelk luchtig en voeg de kaas en een snufje peper en zout toe.

  7. Verdeel het eimengsel over de muffinvorm.

  8. Bak de Okinawa Eiermuffins met kipfilet in ongeveer 20 minuten af in de oven. Eet smakelijk!

Leave a comment