De Okinawa Vega Falafel Burger is perfect voor het avondeten, maar ook erg lekker als lunch! Deze Okinawa Vega falafel burger is ook heel geschikt om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen. Dit is heel handig als je de aankomende week weinig tijd hebt om te koken.

Okinawa Falafel Burger


Gang dinner, lunch
Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 35 minutes
Porties 10 burgers
Calorieen 332 kcal

Ingredienten

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 ui (in kleine blokjes)
  • 3 knoflook teentjes (geperst)
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel paprika poeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel tahini pasta
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • handje verse peterselie

Instructies

  1. Plaats de kikkererwten in de blender en mix totdat het een soort pasta is.

  2. Doe de kikkererwten pasta in een schaal en meng het met alle ingrediënten, behalve de kokosolie.

  3. Verhit de kokosolie in een pan.

  4. Bak de falafel burgers in de olie voor ongeveer 2 minuten aan elke kant.

  5. Serveer met een dip naar keuze, eetsmakelijk!

Leave a comment