Met slechts 3 hoofdingrediënten is dit gerecht echt supersimpel! Bovendien raak je snel verzadigd. Dit is een volwaardig hoofdgerecht zonder rijst, pasta of aardappels. Tijdens het eten van de Okinawa Gebakken Zalm zal je hier echter geen moment bij stil staan: je zult deze voedingsmiddelen met snelle koolhydraten absoluut niet missen. De grote portie groenten en de gezonde vetten in de zalm maken dit één van mijn favorieten. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een heel erg lekker gerecht!

 

Okinawa Gebakken Zalm


Gang dinner, lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 20 minutes
Totaal Tijd 20 minutes
Porties 1 Persoon
Calorieen 475 kcal

Ingredienten

  • 1 zalmfilet
  • 200 gram groene asperges
  • 5 kerstomaatjes
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout

Instructies

  1. Maak de asperges schoon en blancheer ze ongeveer 2 minuten in kokend water. Snijd de kerstomaatjes in vieren.
  2. Breng de zalmfilet op smaak met peper en zout en bak deze met de huid naar beneden met een eetlepel olijfolie in een koekenpan of grillpan. Draai de zalm na 5 minuten om. Bak de asperges nog een paar minuten mee in dezelfde pan.
  3. De zalm is klaar wanneer deze roze vanbinnen is en makkelijk uit elkaar valt wanneer je erin prikt met een vork.
  4. Serveer de Okinawa Gebakken Zalm met de asperges, de kerstomaatjes en een paar schijfjes citroen. Besprenkel het gerecht met een beetje citroensap en een eetlepel olijfolie extra vierge. Eet smakelijk!

Leave a comment