Deze warme maaltijdsalade is een supersnel roerbakgerecht. Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch niet terug wilt vallen op een ongezonde kant-en-klaar maaltijd of een afhaalpizza. Om tijd te besparen kan je de tofu het best de avond ervoor al drogen door deze tussen twee keukenpapiertjes in de koelkast te leggen met iets zwaars erop zoals een gietijzeren pan. De voedingsstoffen in tofu, broccoli en champignons zijn supergezond, dus je geeft je lichaam ook nog eens een flinke boost met de Okinawa Geroerbakte Tofu Salade. Snel en gezond, wat wil je nog meer?!

Okinawa Geroerbakte Tofu Salade met broccoli, champignons en sesamzaadjes

Gang dinner, lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 190 kcal

Ingredienten

  • 1 blok Tofu gedroogd
  • 1 Broccoli
  • 250 gram Champignons
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 theelepel Sesamzaad

Marinade

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel water

Instructies

  1. Maak eerst de marinade door de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie en het water met elkaar te mengen met een garde. Snijd de tofu in blokjes en giet de marinade erover. Laat even 5 minuten staan.

  2. Maak ondertussen de broccoli en de champignons schoon.
  3. Verwarm de olijfolie in een wok en bak hierin de tofu (zonder de marinade) goudbruin. Haal de tofu uit de pan en roerbak in dezelfde wok de broccoli en de champignons totdat ze gaar zijn. Voeg vervolgens de marinade en de tofu toe en verwarm het geheel nog een minuutje.

1 Comment

  • Merel
    Posted 12 februari 2018 12:20 0Likes

    Ziet er lekker uit! Ga ik vannavond ff proberen!

Leave a comment