We zijn het in Nederland niet gewend om vlees met fruit te combineren, maar het is zeker de moeite waard om hiermee te experimenteren. In dit recept dat is geïnspireerd op de Indiase curry Madras wordt appel gebruikt. Appels zitten bomvol goede voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Appel wordt in de Franse keuken vaak gecombineerd met varkensvlees, maar de Okinawa Gestoofde Kip met Appel laat zien dat appel ook erg lekker is met het veel gezondere kippenvlees.

Okinawa Gestoofde kip met appel

Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 365 kcal

Ingredienten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 appels
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 lente-uitje
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze in kleine stukjes. Snijd het lente-uitje in ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Breng een braadpan op temperatuur en voeg de olijfolie toe. Fruit het uitje.

  3. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg daarna de knoflook en het kerriepoeder toe. Verwarm dit enkele minuten.

  4. Voeg de kippenbouillon toe en laat de kip stoven totdat deze gaar is.

  5. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de kip.

  6. Garneer de Okinawa Gestoofde Kip met Appel met lente-ui. Eet smakelijk!

Leave a comment