Okinawa Gevulde Aubergine

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 35 minutes
Porties 2 porties
Calorieen 366 kcal

Ingredienten

  • 1 Aubergine
  • 2 eetlepels extra-virgin olijf olie
  • 1 shalotje (klein gesneden)
  • 150 gram Champignons
  • 4 tomaten (in blokjes)
  • 2 knoflook tenen
  • 100 gram quinoa (gekookt)
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Zout en peper
  • Water
  • 3 eetlepels griekse yoghurt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aubergine door in de lengte en schep de aubergine uit de schil. Let er wel op de je genoeg overlaat dat de aubergine nog stevig is en niet uit elkaar valt. Plaats de uitgeschepte aubergine in een kommetje.

  2. Plaats de twee aubergine helften op een bakplaat. Sprenkel 1 eetlepel over ze heen en bestrooi ze met een beetje zout. Zet dit even aan de kant.

  3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote pan. Voeg het sjalotje, 1 geperste knoflook teen en de Champignons toe en roer deze totdat ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). En voeg daarna de tomaten, de gekookte quinoa en de kruiden toe met een klein beetje water toe. Kook dit totdat het water in de pan verdampt is.

  4. Vul de aubergine helften met de quinoa mix en bak deze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. 

  5. Maak ondertussen een mengsel van de Griekse yoghurt, de andere knoflook teen en de peterselie. 

  6. Haal de aubergine uit de oven en serveer deze met de Griekse Yoghurt saus. Eetsmakelijk!

Laat ons weten wat jij van de Okinawa Gevulde Aubergine vond!

Leave a comment