Dit recept zit boordevol lekkere verse groenten. Je kunt eindeloos variëren met het recept voor Okinawa Groente Ragout. Je kunt kiezen voor groenten van het seizoen en/of de groentes van jouw voorkeur. Vervang deze wintergroenten daarom gerust eens door broccoli en spruitjes of door typisch Surinaamse groenten zoals op de foto. Een ragout kan niet zonder een roux, een mengsel van bloem en boter. In dit recept kiezen we voor een gezonde variant op de klassieke roux, gemaakt van boekweitmeel en plantaardige boter.

Okinawa groente ragout

Gang dinner
Keuken Okinawa
Totaal Tijd 40 minutes
Porties 3 personen
Calorieen 224 kcal

Ingredienten

  • 100 gram winterpeen
  • 100 gram pompoen
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 gram plantaardige boter
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • Peper en zout

Instructies

  1. Maak de groenten schoon. Snijd de winterpeen, de pompoen en de zoete aardappel in kleine blokjes zodat ze snel garen. 

  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de groenten even aan.

  3. Voeg daarna het water en het bouillonblokje toe en laat het in circa 15 minuten op een laag vuurtje gaar stoven.

  4. Maak in een ander pannetje de roux door de boekweitmeel en de plantaardige boter te verwarmen. Pas op dat het mengsel niet bruin wordt.

  5. Voeg een soeplepel van de bouillon uit de braadpan toe en roer het geheel tot een gladde saus.

  6. Voeg vervolgens de rest van de bouillon en de groenten toe. Breng de Okinawa Groente Ragout op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Leave a comment