Ik ben gek op pasta’s zoals lasagne, maar vanwege de snelle koolhydraten eet ik net als de inwoners van Okinawa liever geen lasagnebladen. In dit koolhydraatarme recept worden de lasagnebladen vervangen door courgettes. De Okinawa Groente Lasagne bestaat grotendeels uit groenten en is daarmee supergezond! Kaas bevat, in tegenstelling tot andere zuivel, rijke voedingsstoffen en kunnen we dus met mate eten zonder ons lichaam te kort te doen. Geniet dus van de heerlijke rijke smaak van lasagne, zonder de snelle koolhydraten en de vele calorieën die de gewone lasagne bevat.

Okinawa Groenten Lasagna


Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totaal Tijd 45 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 255 kcal

Ingredienten

  • 3 courgettes
  • 350 ml passata (100% tomaat)
  • 250 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 snufje Peper en zout
  • Verse Basilicum

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden bij een heteluchtoven). 

  2. Maak de courgettes schoon en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Grill de courgettes kort met een beetje olijfolie in een grillpan. 

  3. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes, maar niet té klein. Houd een paar cherrytomaatjes achter voor de garnering. Bak eerst de champignons met een eetlepel olijfolie in een koekenpan of een wok. Voeg daarna de andere groenten en de knoflook toe. Vervolgens kunnen de Italiaanse kruiden erbij. Maak de saus af met de passata. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

  4. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. 

  5. Bouw de lasagne op in verschillende lagen. Begin met een laag saus, dan een laag courgettes en tot slot een laag mozzarella. Herhaal deze volgorde tot de ingrediënten op zijn. Eindig altijd met een laag mozzarella.

  6. Bak de Okinawa Groenten Lasagne 20-25 minuten in de oven totdat de kaas goudgeel is. Garneer de lasagne met cherrytomaatjes en verse basilicum. Eet smakelijk!

Leave a comment