Deze groentesalade zit boordevol voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het meeste werk zit in het schoonmaken van de groentes, de oven doet de rest voor je. Vergeet je bij het schoonmaken van de pompoen niet de pompoenpitjes apart te houden? Die kun je even roosteren in de oven en verwerken in een ander gerecht of lekker snacken tussendoor. Eet de Okinawa Groentesalade als lunch, dan heb je genoeg energie om in de middag te presteren!

 

Okinawa Groentesalade met pompoen, biet & rucola

(Dressing: 110 kcal per eetlepel)

Gang dinner, lunch, Ontbijt
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 25 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 55 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 150 kcal

Ingredienten

  • 5 bietjes
  • 1 kleine pompoen
  • 250 gram rucula
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 klein handje lijnzaad

Dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden bij een heteluchtoven).
  2. Maak de pompoen en de bietjes schoon en snijd ze in stukken. Verdeel de groenten over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Breng de pompoen en de bietjes op smaak met zout, peper en komijn.
  3. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten, draai ze na 15 minuten een keer om. Laat ze daarna afkoelen
  4. Mix de groenten met een mengsel van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en de oregano.
  5. Deze salade heeft in principe geen dressing nodig. Wil je toch een dressing, meng dan 4 eetlepels olijfolie met een eetlepel mosterd, een eetlepel honing en een eetlepel balsamicoazijn. Serveer de dressing apart.
  6. Voeg de rucola toe aan de geroosterde groenten en hussel het nog eens door elkaar. Bestrooi de Okinawa Groentesalade met pompoen, biet & rucola tot slot met lijnzaad. Eet smakelijk!

Leave a comment