Als ik eerlijk ben, kan de smaak van havermoutpap me soms een beetje vervelen. Het zijn meestal de toppings die het gerecht lekker maken. Bij dit recept is de havermoutpap echter de ware ster van het gerecht. Door de toevoeging van kokosmelk en kokosolie krijgt dit gerecht een subtiele kokossmaak. De toevoeging van amandelboter maakt het helemaal hemels. Met de toppings kan je uiteraard variëren en kiezen voor fruit van het seizoen. Okinawa Havermout Ontbijt met kokosnoot en aardbei is op dit moment in ieder geval mijn favoriete ontbijtje!

Okinawa Havermout Ontbijt cocosnoot aardbei

Gang Breakfast
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 1 personen
Calorieen 309 kcal

Ingredienten

  • 25 gram havermout
  • 100 ml water
  • 30-50 ml kokosmelk
  • ¼ banaan in plakjes
  • ½ eetlepel amandelboter
  • ½ eetlepel kokosolie
  • 1 handje aardbeien, blauwe bessen en granaatappelpitjes

Instructies

  1. Doe de havermout, het water, de kokosmelk en de banaan in een steelpan en laat dit onder regelmatig roeren 10-15 minuten koken. Het vocht moet volledig opgenomen worden door de havermout.

  2. Voeg de kokosolie en de amandelboter toe en verwarm het geheel nog een paar minuten. Blijf goed roeren. 

  3. Serveer de havermout met vers fruit in een kom. Het Okinawa Havermout Ontbijt met kokosnoot en aardbei kan direct gegeten worden. Eet smakelijk!

Leave a comment