Dit is opnieuw een super snel gerechtje! Eigenlijk bestaat dit recept uit slechts twee hoofdingrediënten: kip en broccoli. Hoe snel en simpel wil je het hebben?! Kip is van alle soorten vlees het gezondst en het is ook nog eens snel klaar. Zorg er wel voor dat de kip goed gaar is voordat je hem eet. Ik eet graag broccoli omdat deze groente boordevol rijke voedingsstoffen zit. De saus in dit gerecht is gebaseerd op de klassieke teriyakisaus. In het oorspronkelijke recept wordt basterdsuiker gebruikt. Ik vind Okinawa Roerbak Kip met broccoli zonder suiker ontzettend lekker. Mis jij wel het zoete accent in de saus? Dan kun je altijd een beetje pure stevia toevoegen aan het gerecht.

Okinawa Kip met Broccoli

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Porties 2 personen
Calorieen 209 kcal

Ingredienten

  • 100-150 gram kipfilet
  • 300 gram broccoli
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel maïzena
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Instructies

  1. Maak de broccoli schoon en gaar deze bij voorkeur in een stoompan. Je kunt de broccoli ook enkele minuten koken. 

  2. Snijd de kip in stukken en snipper de knoflook.

  3. Verwarm de wok met de sesamolie. Bak hierin de kipfilet gaar. Voeg de knoflook toe en bak die even mee.

  4. Los de maïzena op in het water en voeg dit samen met de sojasaus toe. Roerbak de kip totdat de saus egaal is. 

  5. Serveer de Okinawa Roerbak Kip met broccoli met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Leave a comment