Ik houd van gerechten die snel en makkelijk klaar zijn te maken. Daarom vind ik roerbakgerechten ideaal, zeker wanneer ik na een lange werkdag thuiskom. Zo hoef ik niet lang in de keuken te staan en krijg ik toch de voedingsstoffen binnen die mijn lichaam nodig heeft. Alleen het marineren van de kip in het Okinawa Roerbakgerecht met kip en champignons kost tijd. Je kunt daarom de kip ook de avond ervoor marineren en klaarzetten in de koelkast. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Koop dan eens kipfilet en de ingrediënten voor de marinade voor meerdere porties. Je kunt deze dan helemaal klaar maken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd gemarineerde, gesneden kipfilet op voorraad.

Okinawa Kip Champignon Stamppot

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 45 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 239 kcal

Ingredienten

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram champignons
  • 100 gram broccoli
  • 1 paprika
  • 1 pepertje
  • 1 lente-uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • ½ theelepel zout

Instructies

  1. Maak eerst de marinade door de knoflook en het pepertje te snipperen en deze met de sojasaus, de olijfolie, de oestersaus, de rijstazijn en het zout te mengen. Snijd de kipfilet in stukken en marineer deze voor minimaal 30 minuten.

  2. Maak de champignons schoon en halveer deze. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken. Maak het lente-uitje schoon en snijd deze in ruiten.

  3. Maak de broccoli schoon, halveer de roosjes en blancheer deze kort in kokend water.

  4. Verwarm een wok en bak de gemarineerde kipfilet een paar minuten totdat deze bijna gaar is. Voeg dan de champignons, de broccoli en de paprika toe. Roerbak het geheel totdat alles gaar is. 

  5. Serveer het Okinawa Roerbakgerecht met kip en champignons met lente-ui. Eet smakelijk!

Leave a comment