Deze Aziatische stoofpot wordt oorspronkelijk met varkensvlees gegeten, maar is ook heerlijk met kip. Oorspronkelijk wordt er suiker in dit recept gebruikt. Ik vind dit gerecht lekker zonder suikervervanger. Mis jij toch het zoete accent om balans te brengen in de smaak? Kies dan voor pure stevia. In Azië eten ze deze stoofpot graag met rijst. Ik mis de rijst niet, maar je kunt eventueel een portie quinoa bij dit gerecht serveren. In dit gerecht zitten niet veel groenten, daarom eet ik bij de Okinawa Kip en Ei Stoofpot graag een Aziatische salade als voor- of bijgerecht. Kortom: je bent vrij om te variëren met dit basisrecept om jouw ideale stoofpot te creëren!

Okinawa Kip en ei stamppot

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 1 hour 15 minutes
Totaal Tijd 1 hour 25 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 385 kcal

Ingredienten

  • 200 gram kipfilet
  • 4 eieren
  • 150 gram tofu (gedroogd)
  • 200 ml water
  • 4 knoflookteentjes
  • 75 ml sojasaus
  • 1 eetlepel Chinese 5 kruidenpoeder
  • ½ eetlepel witte peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden bij een heteluchtoven).

  2. Kook de eieren totdat ze hard zijn en verwijder de schil.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en de peper voor ongeveer een minuut. 

  4. Snijd de kip in stukken en bak deze mee totdat deze gebruind, maar nog niet gaar is. 

  5. Voeg de sojasaus en de 5 kruidenpoeder toe.

  6. Voeg het water en de eieren toe. Laat het geheel op een laag vuurtje 45 minuten stoven.

  7. Snijd ondertussen de tofu en bak deze circa 30 minuten in de oven.

  8. Voeg de gebakken tofu toe aan de stoofpot en laat deze nog eens 30 minuten stoven op een laag vuurtje. 

  9. Serveer de Okinawa Kip en Ei Stoofpot in kommen. Eet smakelijk!

Leave a comment