De meeste mensen denken dat de tortilla een onmisbaar onderdeel is van een fajita. Deze fajita is echter zo rijk van smaak, dat je de tortilla niet zult missen. Tortilla’s hebben een hoge GI zodat je ze beter weg kunt laten uit dit recept. Kan je echt niet zonder? Kies dan voor een volkoren tortilla, die hebben een lagere GI dan de gewone variant. Je eet dan wel 92 calorieën extra. De Okinawa Kip Groenten Fajita is een volwaardige hoofdmaaltijd die vol vitamines en antioxidanten zit!

Okinawa Kip Groenten Fajita

Gang dinner, lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 40 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 195 kcal

Ingredienten

  • 250 gram gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder

Marinade

  • 2 limoenen
  • 3 knoflook

Instructies

  1. Maak eerst de marinade door het sap van twee limoenen en de 3 geperste knoflookteentjes met elkaar te mengen. Snijd de kipfilet in reepjes en giet de marinade hierover. Zet de gemarineerde kip voor minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Snijd de paprika’s in reepjes en de ui in halve ringen.
  3. Verhit een wok en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak hierin de gemarineerde kipfilet totdat deze gaar is. Haal de kip vervolgens uit de pan en zet deze even afgedekt aan de kant. De kip moet gaar en sappig zijn, als je deze te lang bakt wordt de kip droog. De overige marinade gooi je weg.
  4. Bak de ui en de paprika’s in dezelfde wok totdat deze gaar zijn. Bestrooi de groenten met de gemalen komijn, het zout en de gerookte paprikapoeder en bak deze een paar minuten mee. Doe de kip erbij en je Okinawa Kip Groenten Fajita is klaar, eet smakelijk!

Leave a comment