Mirin is een Japanse rijstwijn die zoet is van smaak. Mirin is te koop in de meeste Nederlandse supermarkten. Samen met miso, sojasaus, rijstazijn en sesamolie zorgt mirin voor de typisch Aziatische, rijke smaak in de marinade die we voor dit gerecht maken. Kabeljauwfilet is een magere vis die weinig calorieën bevat. Dit is een perfect gerecht om aan je portie dierlijke eiwitten te komen en de aanbevolen hoeveelheid vitamine B12. Deze Okinawa Miso-kabeljauw doet mij altijd denken aan de witvis van mijn favoriete sushi-restaurant, heerlijk!

Okinawa Miso kabeljauw gerecht

Gang Hoofdmaaltijd
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 40 minutes
Porties 1 persoon
Calorieen 115 kcal

Ingredienten

  • 1 kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel mirin
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel rijstazijn
  • ½ theelepel sesamolie

Instructies

  1. Maak de marinade door de miso, de mirin, de sojasaus, de rijstazijn en de sesamolie met elkaar te mengen. Laat de kabeljauwfilet minimaal 30 minuten marineren. 

  2. Verwijder na een half uur de overtollige marinade en bak de kabeljauw kort in een grillpan totdat de vis gaar is. 

  3.  Serveer de Okinawa Miso-kabeljauw met gestoomde oosterse groenten of een Aziatische salade. Eet smakelijk!

Leave a comment