Hou jij net zoveel van makreel als wij?! Makreel is een van de beste vissoorten en is absoluut aan te bevelen bij een gezond dieet. Makreel is rijk aan Omega-3 vetzuren en is essentieel voor het behoud van een gezond lichaam.

Okinawa Oven Makreel

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 40 minutes
Porties 2 porties

Ingredienten

  • 600 gram makreel (schoongemaakt, maar de kop nog aanwezig)
  • 3 knoflook tenen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel koriander
  • 5 gram vers fijngehakte peterselie
  • 5 gram verse fijngehakte dille
  • 1 citroen (in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels verse citroen sap
  • Extra-virgin olijf olie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats de roosterplaat in de oven zodat deze ook warm word.

  2. Stamp de knoflook, zout, koriander, peterselie en dille samen tot een pasta.

  3. Dep de vis droog (vanbinnen en buiten). Verwijder de donkere ader als deze nog aanwezig is. Sprenkel een beetje zout over de binnenkant en buitenkant van de vis. 

  4. Smeer een groot stuk aluminium folie in met de olijf olie en plaats de makreel hier op. 

  5. Vul ‘m daarna met de citroen plakjes en de kruiden pasta. En druppel een beetje olijf olie over de hele vis. 

  6. Vouw de aluminium folie daarna goed dicht en plaats deze op de hete roosterplaat in de oven. Bak de Okinawa Oven Makreel voor 30 – 40 minuten. 

  7. Haal de vis uit de oven en verdeel de citroen sap over de vis. Serveer de Okinawa Oven Makreel gelijk. Enjoy! 

Laat ons weten wat jij van de Okinawa Oven Makreel vond!

Leave a comment