Onze Okinawa Pompoen Kikker Erwten Schotel is niet alleen heel lekker, maar ook super gezond! Deze ovenschotel is goed te combineren met een lekkere citroen vis of kip. Ook is het zeker een aanrader om deze ovenschotel te complimenteren met een handje zelf geroosterde pompoen pitten. Deze zijn heerlijk knapperig en ook heel goed voor je. Pompoen pitten helpen jou met afvallen.
Tip: Gooi je pompoen pitten niet weg! Rooster een handje vol even voor 2 minuten in een pan en garneer de ovenschotel als deze uit de oven komt.

Okinawa Pompoen Kikker Erwten Schotel

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 50 minutes
Totaal Tijd 1 hour
Porties 4 porties
Calorieen 400 kcal

Ingredienten

  • 200 gram kikkererwten
  • 600 gram pompoen (in blokjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien (in partjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels verse citroen tijm
  • 350 ml groente bouillon
  • 200 gram boerenkool
  • 1 handje met pompoen pitten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwarm de olijfolie in een pan op medium-hoog vuur. Voeg de ui en de pompoen toe aan de pan. Kook deze al roerende totdat de pompoen zacht is (ongeveer 10 minuten). Als de pompoen zacht is, kan je de knoflook en de tijm er door mengen.

  3. Voeg de kikkererwten, de groente bouillon en de boerenkool toe en breng de Okinawa Pompoen Kikkererwten Schotel aan de kook.

  4. Schenk het over in een ovenschaal en plaats deze in de oven voor 30 minuten. Of totdat de pompoen en kikkererwten gaar zijn. 

  5. Rooster eventueel een handje vol pompoen pitten voor 2 minuten in een pan en gebruik deze als garnering. 

  6. Serveer de Okinawa Pompoen Kikkererwten Schotel met kip of vis. Eetsmakelijk!

Leave a comment