De Okinawa Portobello Hamburger is een koolhydraat arme burger en past daarom perfect in jouw Okinawa dieet. Koolhydraten worden omgezet in vetten, daarom is het beter om hier niet teveel van in te nemen. De Okinawa Portobello Hamburger is dé gezonde optie om toch te genieten van een lekkere hamburger.

Okinawa Portobello Hamburger

Gang dinner, lunch
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totaal Tijd 20 minutes
Porties 2
Calorieen 216 kcal

Ingredienten

  • 4 portobello champignons (zonder steel)
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel low sodium soy sauce
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 grote tomaat
  • 1 avocado
  • 1 handje spinazie blaadjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • kokos olie
  • sesam zaadjes (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in met een beetje kokos olie. 

  2. Meng de soy saus en de balsamico azijn met de knoflook, de basilicum, de oregano en een beetje zout en peper in een kommetje. 

  3. Marineer de champignons in het kommetje met saus voor ongeveer 10 minuten.

  4. Plaats de champignons op de bakplaat en bak ze voor 10 minuutjes tot dat ze gaar zijn.

  5. Snij ondertussen de tomaat en de avocado in plakjes. Je kan eventueel de avocado ook tot een guacamole maken als je daar van houdt. Dit is ook erg lekker!

  6. Haal de champignons uit de oven en plaats ze op een bord. Vul ze nu met de avocado, de tomaat, de spinazie en eventueel andere vullingen naar keuze. Garneer de Okinawa Portobello Hamburger met de sesam zaadjes. Eetsmakelijk!


    Laat ons weten wat jij van de Okinawa Portobello Hamburger vond! 

Leave a comment