Deze salade bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt: groente, fruit, vezels en gezonde vetstoffen. Dit is een zeer voedzame lunch of diner die ondanks de rijke ingrediënten relatief weinig calorieën bevat. Dankzij de verschillende structuren en smaken zal je het vlees in deze vegetarische Okinawa Salade niet eens missen. Net als veel andere salades is het een simpel recept waarbij je in principe alleen maar een aantal ingrediënten met elkaar hoeft te mengen. Succes gegarandeerd! Door het eten van de salade ben je snel verzadigd en heb je weer voldoende energie om de dag door te komen.

Okinawa Quinoa Salade


Gang lunch, salade
Keuken Okinawa
Kooktijd 25 minutes
Totaal Tijd 25 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 355 kcal

Ingredienten

  • 75 gram quinoa
  • 75 gram bulgur
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 bloedsinaasappel
  • 1 granaatappel
  • 1 avocado
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Instructies

  1. Kook de quinoa en de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn en de rasp van de bloedsinaasappel. Pas op dat je het bittere deel niet meeneemt bij het raspen.
  3. Was de spinazie, snijd de avocado in stukken en verdeel de bloedsinaasappel in partjes. Verwijder de vliesjes als je dat leuk vindt, maar het is niet noodzakelijk.
  4. Rooster de hazelnoten kort in de koekenpan zonder vetstof. Als je ze begint te ruiken en ze een goudgele kleur hebben, zijn ze klaar.


  5. Meng de quinoa, de bulgur, de spinazie, de sinaasappelpartjes en de avocado met elkaar. Voeg de dressing toe of serveer deze apart.
  6. Bestrooi de Okinawa Salade met granaatappelpitjes en de geroosterde hazelnoten. Eet smakelijk!

 

Leave a comment