Ik eet deze frittata graag met een verse salade. Samen met de variatie aan groenten die in dit recept terug te vinden is, kom ik zo eenvoudig aan mijn dagelijkse portie groente. Je kunt Okinawa Frittata met groenten eten als lunch of als diner. Wanneer ik dit gerecht als lunch eet, neem ik meestal een kleinere portie of eet ik het zonder extra bijgerechten. Bestrooi het eimengsel ook eens met een handje geraspte kaas nadat je hem in de pan hebt geschonken voor een knapperig kaaskorstje.

Okinawa Roerei met groenten

Gang Dessert, dinner
Keuken Okinawa
Totaal Tijd 20 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 322 kcal

Ingredienten

  • 6 eieren
  • 100 ml sojamelk
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 5 kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peterselie
  • Peper en zout

Instructies

  1. Maak de aubergine schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Halveer de kerstomaatjes.

  2. Bak de ui, de knoflook en de aubergine in een eetlepel olijfolie. 

  3. Klop de eieren en de sojamelk luchtig. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  4. Voeg de kerstomaatjes toe in de pan en verwarm deze even mee.

  5. Schenk het eimengsel over de groenten. Laat de frittata met een deksel op de pan langzaam gaar worden. Draai hem om wanneer de bovenkant gestold is.

  6. De Okinawa Frittata met groenten is klaar wanneer beide zijden goudbruin zijn. Serveer hem met een beetje verse peterselie. Eet smakelijk!

Leave a comment