Sushi is ontzettend lekker, maar rijst is niet de gezondste keuze. Daarom wordt in dit recept de rijst vervangen door quinoa. De smaak is ongeveer hetzelfde als sushirijst. Om de quinoa net zo plakkerig te maken, is het belangrijk om de quinoa volledig gaar te koken en deze helemaal af te laten koelen. Het liefst bereid ik de quinoa daarom de avond voordat ik Okinawa Sesam Sushi ga maken. Dan plakt het sesamzaad beter vast en is de sushi an sich ook veel steviger.

Okinawa Sesam Sushi

Gang dinner, lunch
Keuken Okinawa
Totaal Tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 225 kcal

Ingredienten

  • 2 nori-vellen
  • 150 gram sesamzaad
  • 200 gram quinoa
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • ½ eetlepel verse wasabi
  • Zout

Eventueel:

  • ingelegde gember, wasabipasta en een Japanse sesamsaus voor de garnering (Gomadare)

Instructies

  1. Kook de quinoa totdat deze volledig gaar is. Laat deze daarna uitlekken en giet de quinoa in een schaal. Voeg de rijstazijn toe en roer het goed door. Laat de quinoa volledig afkoelen, dan plakt het beter. 

  2. Meng de plantaardige yoghurt met de wasabi. Breng op smaak met zout. 

  3. Maak de komkommer en de avocado schoon en snijd deze in repen.

  4. Snijd een nori-vel in tweeën en leg 1 helft met de glimmende kant naar beneden op je werkbank. 

  5. Verdeel een handje quinoa over het nori-vel. Leg het sushi-matje (bekleed met plasticfolie) op de quinoa en draai het geheel om.

  6. Leg de avocado en de komkommer in het midden. Bestrijk deze met het yoghurtmengsel.

  7. Rol de sushi op met behulp van het matje.

  8. Snijd de sushirol in gelijke stukken. Herhaal dit proces voor alle sushi.

  9. Doop de sushi in de sesamzaadjes totdat deze de volledige zijkant bedekken.

  10. Serveer de Okinawa Sesam Sushi met gember, wasabi en een Japanse sesamsaus. Eet smakelijk!

Leave a comment