Met deze maaltijdsoep kan je optimaal profiteren van de gezonde voedingsstoffen die van nature in paddenstoelen voorkomen. De meeste ingrediënten zijn in elke supermarkt te krijgen en anders is er altijd wel een toko die deze producten verkoopt. De verse shiitake en enoki kan je eventueel vervangen door witte champignons en/of kastanjechampignons. Kan je geen gedroogde shiitake vinden? Kies dan voor een vegetarische bouillon. Deze Okinawa Shiitake Noedelsoep is niet alleen erg lekker, maar ook zeer voedzaam en laag in calorieën. Kortom: een echte aanrader voor de lunch of het diner.

Okinawa Shiitake Noedelsoep met lente-ui en peultjes

Gang dinner, lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 25 minutes
Totaal Tijd 25 minutes
Porties 2 personen
Calorieen 240 kcal

Ingredienten

  • 5 gedroogde shiitake
  • 200 gram verse paddenstoelen, bij voorkeur shiitake en enoki-paddenstoelen
  • 90 gram eiernoedels of miso-noedels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 75 gram peultjes
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 plakje ingelegde gember voor de garnering

Instructies

  1. Giet 100 ml kokend water op de gedroogde shiitake en zet deze even aan de kant om te wellen. Dit vocht vormt straks de bouillon van je gerecht.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd de lente-uitjes en peultjes in stukjes. Verwarm de wok en roerbak de paddenstoelen en groenten kort samen met een geperst knoflookteentje in een eetlepel sesamolie. Wees voorzichtig met de delicate enoki-paddenstoelen. Door de groenten kort te roerbakken behouden ze hun frisse kleur en gaan er geen voedingsstoffen verloren.
  3. Kook de eitjes enkele minuten totdat de dooier zacht is, maar het eiwit wel is gestold. Koel de eieren direct af zodat ze niet verder doorgaren. Daarna kun je ze direct pellen en opzijzetten voor later.

  4. Kook de noedels kort totdat deze al dente zijn. Giet ze daarna af en verdeel de noedels over twee kommen of diepe borden. Voeg een eetlepel sojasaus toe aan het vocht van de gedroogde shiitake en verdeel dit over de noedels.
  5. Tot slot voeg je de paddenstoelen, de lente-uitjes, de peultjes en het zachtgekookte eitje toe. Garneer de Okinawa Shiitake Noedelsoep met ingelegde (roze) gember. Eet smakelijk!

Leave a comment