Deze soep is heel eenvoudig te bereiden. Het enige wat je nodig hebt zijn shiitake, bouillon en een aantal smaakmakers. Gebruik dashi voor een Aziatische touch, maar een gewone groentebouillon is ook erg lekker. Shiitake zitten boordevol vitamine B en C die je helpen je lichaam gezond te houden. Okinawa Shiitake Soep is caloriearm en kan daarom prima als tussendoortje gegeten worden of als lunch. Heerlijk in zijn eenvoud!

Okinawa Shiitake soep

Gang Soep
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Totaal Tijd 15 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 110 kcal

Ingredienten

  • 1 liter dashi of groentebouillon
  • 200 gram shiitake
  • 1 lente-uitje
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  1. Maak de shiitake schoon. Snipper de knoflook en de ui. Snijd het lente-uitje in ringetjes.

  2. Fruit het uitje met een eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg daarna de shiitake en de knoflook toe. 

  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep op smaak met zout en peper. 

  4. Schenk de Okinawa Shiitake Soep in een kom en garneer deze met lente-ui. Eet smakelijk!

Leave a comment