Deze spring rolls zijn heel eenvoudig te maken en erg gezond. De spring rolls bestaan voornamelijk uit groentes, de rijstnoedels zijn vervangen door wortels. De avocado in de rol bevat de meeste calorieën van alle ingrediënten, maar bevat zoveel rijke voedingsstoffen dat het de calorieën zeker waard is. Kortom: Okinawa Spring Rolls met krab zijn lekker als gezond tussendoortje, lunch of (onderdeel van een) diner.

Okinawa sushi

Gang dinner, lunch, Snack
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 9 stuks
Calorieen 121 kcal

Ingredienten

  • 9 vellen rijstpapier (klein)
  • 9 krabsticks
  • 1 krop Romeinse sla
  • ½ komkommer
  • 2 wortels
  • 1 avocado

Dipsaus:

  • 1 eetlepel verse wasabi
  • 200 ml plantaardige yoghurt
  • Een snufje zout

Instructies

  1. Haal 9 mooie bladeren van de sla en was deze. Snijd de komkommer in 9 reepjes met dezelfde lengte als de krabsticks. Doe hetzelfde met de avocado. Snijd de wortels in dunne reepjes, even lang als de krabsticks en zo dun als rijstnoedels. Als de krabsticks erg dik zijn, kun je deze halveren. Zorg dat de ingrediënten droog zijn voordat je verder gaat.

  2. Dip het rijstpapier heel kort in warm water en leg deze op je werkbank. 

  3. Beleg het rijstvel eerst met het slablaadje (deze mag uitsteken) en leg er dan een krabstick, een reepje komkommer, een reepje avocado en een handje wortels bovenop.

  4. Rol de Okinawa Spring Roll met krab stevig op. Maak de rest van de spring rolls stuk voor stuk. 

  5. In deze spring rolls wordt geen saus verwerkt, deze serveren we apart. Hiervoor meng je de yoghurt met de wasabi. Voeg naar smaak zout toe. Eet smakelijk!

Leave a comment