Deze salade waarin tofu de hoofdrol speelt is eenvoudig te bereiden. De Aziatisch keuken kan met slechts enkele ingrediënten een heerlijke smaakcombinatie creëren. Aan tofu alleen zit weinig smaak, maar in combinatie met deze sojasaus is tofu een verrijking van je maaltijd. Dit is opnieuw een vegetarisch recept waarin je door de structuur van de tofu het vlees niet zal missen. Probeer de Okinawa Tofu Salade eens als lunch of als diner. Je raakt snel verzadigd en geeft je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft.

Okinawa Tofu Salade

Gang lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 45 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 335 kcal

Ingredienten

  • 1 blok tofu ca. 375 gram
  • 1 broccoli
  • 1 bloemkool
  • 200 gram quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels rijstazijn

Instructies

  1. Droog de tofu door deze tussen twee keukenpapiertjes te leggen met iets zwaars erop zoals een gietijzeren pan. Doe dit minimaal 20 minuten voordat je de tofu gaat gebruiken. Ik vind het zelf handig om dit de dag ervoor te doen.
  2. Snijd de tofu in grote dobbelstenen en bak deze in 25-35 minuten goudbruin op 200 graden (op 180 graden bij een heteluchtoven).
  3. Maak de saus door de sojasaus, de sesamolie en de rijstazijn met elkaar te mengen.
  4. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de broccoli en de bloemkool in kleine roosjes. Roerbak deze in een voorverwarmde wok met de olijfolie. Voeg de quinoa en de tofu toe en pak deze enkele minuten mee. Vervolgens voeg je de saus toe en meng je deze goed met de ingrediënten. Verwarm dit nog een minuutje en serveer de Okinawa Tofu Salade direct. Eet smakelijk!

Leave a comment