Dit recept kent een lange bereidingstijd, maar het is zeker de moeite waard. Ik maak dit recept graag op een vrije dag, als ik alle tijd heb om een uitgebreide, gezonde maaltijd te bereiden. In dit recept komen geen vetstoffen voor, de ingrediënten worden door middel van koken gegaard. Verse makreel wordt in Nederland niet veel gegeten, de meeste mensen eten de gerookte variant. De Okinawa Wortel Makreel Rol bewijst dat ook verse makreel erg lekker is, probeer het gewoon eens uit!

Okinawa Wortel Makreel Rol

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 40 minutes
Kooktijd 8 hours
Totaal Tijd 8 hours 40 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 261 kcal

Ingredienten

 • 2 verse makreelfilets
 • 75 gram wortels
 • 1 ei
 • 10 gram gelatinepoeder
 • 20 gram viskruiden
 • 1 citroen
 • 1 bosje peterselie
 • Een handje cranberry’s

Instructies

 1. Maak de wortels schoon en snijd deze in kleine blokjes. Je kunt ze ook raspen. Kook de wortels kort totdat ze gaar zijn en laat ze dan afkoelen.

 2. Kook het ei totdat het hard is. Maak deze daarna schoon en snijd het ei in kleine stukjes. Je kunt dit met de hand doen of met de keukenmachine. 

 3. Spreid een groot stuk plasticfolie op je werkbank en leg hier de makreelfilets op, met de huid naar beneden. De filets vormen samen een rechthoek. 

 4. Verdeel de gelatine en de viskruiden over de makreel.

 5. Bedek de filets met wortel.

 6. Bedek de wortel met het ei.

 7. Rol de makreelfilets met behulp van de plasticfolie stevig op. Als je voldoende folie aan de zijkanten over hebt gelaten kun je aan beide zijden een knoop leggen voor extra stevigheid. Bind het geheel eventueel ook nog eens samen met slagerstouw.

 8. Breng een grote pan met water aan de kook. Laat de rol circa 30 minuten koken op een laag vuurtje. Laat het daarna afkoelen op een bord.

 9. Zet de afgekoelde visrol minimaal 8 uur in de koelkast.

 10. Verwijder het slagerstouw en de plasticfolie. Door de gelatine is de rol een stevig geheel geworden. Snijd de Okinawa Wortel Makreel Rol in gelijke plakken en garneer deze met citroen, peterselie en cranberry’s. Eet smakelijk!

Leave a comment