Om alle noodzakelijk voedingsstoffen binnen te krijgen, is het noodzakelijk om een paar keer per week dierlijke producten te eten. Vitamine B12 is bijvoorbeeld alleen te vinden in vis, vlees en eieren. Okinawa Zalm Salade met sinaasappel, rode ui en doperwten is een lekkere en gezonde keuze voor de lunch, maar kan ook heel goed als avondmaaltijd gegeten worden. Dankzij de vezels in de sla en de peulvruchten raak je snel verzadigd. De sinaasappels geven een bijzonder lekker accent aan de zalm, dat moet je zeker een keer proberen!

Okinawa Zalm Salade met sinaasappel, rode ui en doperwten

Gang lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 1 hour
Totaal Tijd 1 hour 15 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 225 kcal

Ingredienten

  • 4 stukken zalmfilet ca. 150 gram
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 1 krop sla naar keuze
  • 75 gram doperwten bevroren
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Instructies

  1. Maak eerst de marinade. Meng hiervoor het sap van 1 sinaasappel, de olijfolie, de gemberpoeder, de knoflookpoeder en de cayennepeper. Leg de zalm in de marinade en laat deze ongeveer een uur intrekken in de koelkast.
  2. Maak de sla schoon en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de sinaasappel in partjes. Je kunt de vliesjes verwijderen, maar dat is geen must. Blancheer de doperwten kort zodat ze gaar zijn, maar hun frisse groene kleur behouden. Meng deze ingrediënten in een grote kom en maak de salade aan met een beetje olijfolie extra vierge.
  3. Verwarm de grillpan voor op een medium vuur. Haal de zalmfilets uit de marinade en gril deze 5-10 minuten. De zalm is klaar als hij makkelijk uit elkaar valt, maar vanbinnen nog mooi roze is. Snijd of breek de zalm in stukken en verdeel deze over de borden. Eet smakelijk!

Leave a comment