Veganistisch en glutenvrij. De Okinawa Zoete Aardappel Burgers zijn heerlijk om bij het avondeten te eten, maar ook héérlijk als lunch! Probeer de Zoete Aardappel burger ook eens op de Okinawa Portobello Hamburger. Je zult er versteld van staan hoe smaakvol deze combinatie is!

Okinawa Zoete Aardappel Burgers

Gang dinner
Bereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totaal Tijd 25 minutes
Porties 6 burgers
Calorieen 110 kcal

Ingredienten

  • 2 zoete aardappelen (gekookt)
  • 400 gram zwarte bonen
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 3 eetlepels water
  • 90 gram quinoa (gekookt)
  • 1 theelepel chili poeder
  • ½ theelepel oregano
  • 1 eetlepel citroen sap
  • olijf olie

Instructies

  1. Plaats het lijnzaad in een schaaltje met de 3 eetlepels water en laat dit even staan,

  2. Plaats alle ingrediënten in een kom (ook het lijnzaad) en meng alles goed, totdat het een stevig geheel is. 

  3. Verarm de olijfolie in een grote bakpan.

  4. Kneed het zoete aardappel mengsel samen en vorm ze in 6 burgers.

  5. Kook de burgers voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten, totdat ze knapperig aan de buitenkant zijn.

  6. Serveer de Okinawa Zoete Aardappel Burgers warm en geniet ervan.



    Laat ons weten wat jij van de Okinawa Zoete Aardappel Burgers vond!

Leave a comment