Ik vind soepen de ideale maaltijd. Ze zijn eenvoudig te bereiden, zeer voedzaam en ze vullen de maag. Zo kun je na het eten van een kom soep weer even vooruit. Deze zoete aardappel soep is één van mijn favorieten. In dit recept doet de oven het meeste werk voor je!

 

Okinawa Zoete Aardappel Soep

 

Gang Soup
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 50 minutes
Calorieen 365 kcal

Ingredienten

  • 500 gram Zoete aardappel (Bataten)
  • 300 gram Wortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knofllook
  • 1 liter kruiden bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 ml sojaroom
  • 1 Bieslook
  • 1 eetlepel Sesamzaad
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zeezout

Instructies

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden bij een heteluchtoven). Schil de zoete aardappels en maak de wortels schoon. Snijd ze in grove stukken en leg ze in een ovenschaal, een braadslee of op een bakplaat. Besprenkel de groentes met circa twee eetlepels olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Laat de groentes 20-25 minuten roosteren in de oven totdat ze zacht zijn.

    2. Fruit de uien gesnipperd met een eetlepel olijfolie in de soeppan op een laag vuurtje. Als de uien zacht zijn, kun je de geperste knoflookteentjes toevoegen. Na een minuutje voeg je ook de bouillon toe. Kies bij voorkeur voor een zelfgemaakte (vegetarische) bouillon of neem een kant-en-klare variant of een bouillonblokje met minder toegevoegd zout. Laat het geheel 5-10 minuutjes zachtjes pruttelen. Zet daarna het vuur uit en laat de bouillon een beetje afkoelen.

    3. Als de zoete aardappels en de wortels zacht zijn, haal je ze uit de oven en laat je deze ook een beetje afkoelen. Daarna voeg je ze toe aan de bouillon. Met een staafmixer mix je het tot een gladde soep. Om de soep iets romiger te maken, roer je er vervolgens 100 ml sojaroom doorheen. Je kunt dit ook weglaten – dat scheelt calorieën – maar een room of melk op basis van soja bevat veel goede voedingsstoffen. Breng de soep eventueel nog even op smaak met zout en peper. Tot slot garneer je de Okinawa Zoete Aardappel Soep met gehakte bieslook en sesamzaad.

Leave a comment