Ovenschotels zijn makkelijk te maken en daarom een ideaal gerecht voor in de avond. Desnoods maak je de schotel de avond ervoor, zodat je hem na een lange werkdag zo in de oven kunt schuiven. Deze ovenschotel is vegetarisch en zit boordevol groenten die de Okinawa Zoete Aardappel Tomaat Ovenschotel niet alleen een eenvoudig gerecht, maar ook nog eens een gezonde keuze maken.

Okinawa Zoete Aardappel Tomaat Ovenschotel

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totaal Tijd 45 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 344 kcal

Ingredienten

  • 200 gram zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 300 ml tomatensaus (passata)
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie (+ een beetje om de ovenschaal in te vetten)
  • Zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden bij een heteluchtoven).

  2. Snijd de zoete aardappels en de courgette in dunne plakken. Je kunt dit vanuit de losse pols doen, met een kaasschaaf of met een mandoline. 

  3. Kook de plakken zoete aardappel circa 5 minuten voor. 

  4. Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Fruit deze in een eetlepel olijfolie met de paprikapoeder en de cayennepeper in de pan. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en verwarm het geheel. Voeg naar smaak zout toe. 

  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk hierin een laagje saus. Daarover komt een laag zoete aardappel en daarna een laag courgette. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Eindig altijd met een laag saus. 

  6. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de ovenschotel. Strooi ten slotte de kaas erover. 

  7. Bak de Okinawa Zoete Aardappel Tomaat Ovenschotel in 30 minuten af in de oven. Eet smakelijk!

Leave a comment