Probeer eens in plaats van de zoete belgische wafels deze gezonde Okinawa Zoete Aardappel Wafels! Top ze af met bosuitjes en je hebt een heerlijk hartig ontbijtje. Wij vinden deze wafels ook heerlijk in combinatie met avocado. Ben jij meer een zoetekauw? Je kan van deze hartige wafels ook zoete zoete aardappel wafels maken! Haal de bosuitjes weg uit het recept en vervang knoflook en paprika poeder met kaneelpoeder. Serveer de zoete wafels met honing of agave siroop.

 

Okinawa Zoete Aardappel Wafels


Gang lunch, Ontbijt
Bereidingstijd 25 minutes
Porties 2
Calorieen 94 kcal

Ingredienten

  • 1 zoete aardappel
  • 4 eieren
  • 2 stengels bosuitjes in ringen
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • ½ theelepel knoflook poeder
  • ½ theelepel paprika poeder
  • snufje zout en peper
  • kokosolie

Instructies

  1. Was en rasp de zoete aardappel.

  2. Plaats de zoete aardappel rasp op een (oude) theedoek en wring het goed uit, plaats het daarna in een kom.

  3. Voeg het meel, de bosuitjes, de eieren, de zout en peper toe en meng het goed.

  4. Gebruik de kokosolie om de wafel maker goed in te vetten.

  5. Giet nu een deel van het beslag in de wafelmaker en ga zo door tot dat het op is. Het beslag maakt ongeveer 8 wafels kleine wafels of 4 grote wafels.


    Laat ons weten wat jij van de Okinawa Zoete Aardappel Wafels vond!

Leave a comment