Dit is een gerechtje waar je wel even de tijd voor moet nemen, maar dan heb je ook wat! Deze pittige bonenschotel is dankzij de peulvruchten erg gezond. De zwarte bonen zijn een uitstekende vleesvervanger. Ik durf te wedden dat je het vlees in deze vegetarische Okinawa Zwarte Bonen Stoofpot niet eens zal missen. Heb je minder tijd? Dan kun je ook kiezen voor zwarte bonen uit blik. Het wellen kan je overslaan en stap 4 kost je dan slechts 10 in plaats van 75-90 minuten!

Okinawa Zwarte Bonen Schotel

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 1 hour 30 minutes
Kooktijd 8 hours
Totaal Tijd 9 hours 30 minutes
Porties 4 personen
Calorieen 378 kcal

Ingredienten

  • 400 gram gedroogde zwarte bonen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 5 knoflookteentjes
  • 1 rood pepertje
  • 1 bosje koriander
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  1. Laat de gedroogde (Mexicaanse) zwarte bonen minimaal 8 uur wellen in 2 liter koud water. Spoel ze daarna af.

  2. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in reepjes. Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Snipper het pepertje en de knoflook. 

  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan met de ui, de komijnpoeder, de gemberpoeder en de gedroogde oregano. Als de ui gefruit is voeg je de paprika’s, het pepertje en de knoflook toe. Bak deze even kort mee. 

  4. Voeg de zwarte bonen, 500 ml water en het bouillonblokje toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje 75-90 minuten stoven. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg desnoods extra water toe. De bonen moeten goed gaar kunnen stoven. 

  5. Voeg op het laatst de kerstomaatjes toe en verwarm deze nog even mee. 

  6. Garneer de Okinawa Zwarte Bonen Stoofpot met verse koriander. Eet smakelijk!

Leave a comment