De welbekende rollatini is een Italiaanse gerecht die wordt bereidt met verse aubergine. De aubergine wordt in plakjes gesneden, gevuld en opgerold. Het wordt daarna in een overschaal gesorteerd met wat kaas en tomatensaus en daarna in de oven gezet. Je zou dit recept naar origine met aubergine kunnen bereiden, maar als je niet zo een aubergine liefhebber bent, kun je dit vervangen met courgette. Voordat je de courgette gebruikt laat je dit eerst een beetje grillen in de pan. Al het overtollige ervan kan op deze manier uitlekken. Je kunt het daarna verder op smaak brengen met wat kaas varianten, zoals een mengsel van ricotta en parmezaanse kaas. Voeg hieraan toe wat ei, basilicum en een teentje knoflook. Je maakt het net als bij de aubergine ovenschotel af met wat tomatensaus en mozzarella kaas eroverheen. Let wel bij het kopen van de tomatensaus hoeveel koolhydraten erin zitten. Het kan per merk verschillen. Sommigen gebruiken namelijk toegevoegde suikers om het op smaak te brengen. Hoe da nook, dit gehele recept is heel arm aan koolhydraten en ook nog eens lekker en gezond. Je zou het kunnen serveren met wat salade of een stuk vis of vlees erbij. Deze rollatini bevat 256 kcal per 3 rollen.

Okinawa Rollatini met courgette

Gang dinner
Keuken Italian
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totaal Tijd 40 minutes
Porties 12 rollen
Calorieen 253 kcal

Ingredienten

 • 2 grote courgettes
 • ½ theelepel zout
 • snufje zwarte peper
 • 250 ml tomatensaus
 • 1 groot ei
 • 170 gram ricotta kaas
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 5 gram verse basislicum
 • 1 teentje knoflook
 • 95 gram mozarella

Instructies

 1. Voorverwarm de oven op 200 graden. Neem een snijplank en snij de courgettes in 12 plakjes van ongeveer 0.6 cm dik. Kruid het met de peper en de zout naar eigen smaak en laat dit aan beide kanten goed grillen voor ongeveer 2 minuten. Het vocht moet uit de courgette trekken.

 2. In de tussen tijd neem je een middelgrote kom en doe je hierin de ricotta, ei, de parmezaanse kaas, basilicum, knoflook teentje en de zout en peper er in. Mix het goed met elkaar. Smeer dit mengsel over de courgette plakjes en maak hier rolletjes van. 

 3. Neem de tomatensaus en schenk ¾ deel hiervan in de ovenschaal. Plaats de courgette rollen in de ovenschaal. Je kunt eventueel ook elke rol met 1 eetlepel tomatensaus en mozzarella kaas bestrooien.

 4. Neem een aluminium folie en dek de ovenschoten hiermee af. Zet het in de oven en laat dit 15 minuten gaar worden. Haal daarna de folie ervan af en laat het nog eens 5 minuten gaar worden in de oven. 

 5. Je kunt daarna de ovenschotel verdelen over 4 porties en serveren.


  Eet smakelijk!

Leave a comment

Recept Rating