Deze frisse sla wraps zijn gevuld met cherry tomaatjes, tonijn, worteltjes en uien. Het is een Mexicaans gerecht, maar in plaats van de Mexicaanse tortilla wraps te gebruiken, gebruiken we sla blaadjes. Dit is een koolhydraatarme variatie van de welbekende tortilla wraps. Het wordt gezond afgemaakt met een heerlijke avocado dressing. Om een zo stevig mogelijk sla wrap te maken, kun je in plaats van de ijsbergsla of botersla, liever de romaine sla gebruiken. Omdat deze steviger is kun je het makkelijk wikkelen als een wrap. Dit gerecht kun je eten voor bij de lunch of als een lichte hoofdmaaltijd. Je kunt hier veel variaties van maken. In plaats van tonijn, zou je bijvoorbeeld zalm kunnen zetten, of als je meer van vlees dan van vis houdt, kun je ook kip of misschien zelfs kalkoenfilet gebruiken. Het ligt geheel aan je eigen smaak.

Okinawa Tonijn Avocado Sla Wraps

Gang dinner, lunch
Keuken Mexican
Bereidingstijd 20 minutes
Totaal Tijd 20 minutes
Porties 4
Calorieen 352 kcal

Ingredienten

Sla wrap:

  • 4 grote slabladeren
  • 1 blik tonijn (uitgelekt)
  • 45 gram cherry tomaatjes
  • ½ kleine rode ui

Avocado dressing:

  • 125 ml griekse yoghurt
  • ¼ avocado
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • ½ knoflook teentje
  • ¼ limoen (alleen het sap)
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • 1 jalapeno

Instructies

  1. Bereid eerst de avocado dressing voor. Neem de avocado en doe deze in de blender. Voeg hieraan toe de yoghurt, peterselie, jalapeno ( als je hier van houdt ), knoflook, de limoen sap, en de zout en peper naar smaak. Mix alles tot het een gladde mengsel wordt. Vindt je de dressing te dik, dan kun je hier nog wat water aan toevoegen om het wat dunner te maken.

  2. Maak daarna de sla wraps. Neem een snijplank en snij hierop de cherry tomaatjes en de rode uien in kleine stukken. Open de tonijn blik en haal de tonijn eruit. Laat al het olie uitlekken. Neem een slab lad en verdeel hierover de cherrytomaatjes, uien, wortelen en de tonijn. Besprenkel het nog met de avocado dressing en rol het op als een wrap. 

Leave a comment