Print

Okinawa Bloemkool Schotel

Gang dinner
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 4 porties
Calorieen 162 kcal

Ingredienten

  • ½ bloemkool
  • 375 ml amandel of soja melk
  • 45 gram paneermeel (koolhydraat arm paneermeel)
  • 95 gram kaas (20+ kaas)
  • 2 eetlepels tarwe bloem
  • ½ kleine ui (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel bos ui
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel Dijon Mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ theelepel extra-virgin olijfolie

Instructies

  1. Plaats het oven rek helemaal boven in de oven en verwarm deze voor op 180°C.

  2. Breek de bloemkool in kleine stukjes en plaats deze in een pot met 300 ml melk en het zout. Breng dit op een groot pitje op medium-hoog vuur aan de kook. Plaats de deksel op de pan en laat het pruttelen voor ongeveer 5 minuten, totdat de bloemkool gaar is. 

  3. Meng ondertussen het paneermeel, de helft van de kaas en de olie samen in een schaaltje. Zet dit schaaltje daarna even aan de kant. 

  4. Klop de bloem en de rest van de melk samen in een ander schaaltje, totdat het mooi smeuïg is. Schenk dit mengsel daarna geleidelijk in de pan met de bloemkool. Roer deze constant, totdat het dikker wordt (ongeveer 1 minuut).

  5. Bak de ui en de fijngesneden knoflook in een beetje olijfolie op een medium-hoog vuurtje, totdat deze beginnen te karamelliseren. Verwijder de pan van het vuur. 

  6. Voeg nu de rest van de kaas, de bos ui, de mosterd, ui en knoflook toe aan de bloemkool en giet het over in een ovenschaal en besprenkel deze met het paneermeel mengsel. 

  7. Bak de Okinawa Bloemkool Schotel voor ongeveer 1 tot 2 minuten, totdat deze knapperig en goudbruin is. Eetsmakelijk!

Laat ons weten wat jij van de Okinawa Bloemkool Ovenschotel vond!