Print

Okinawa Tonijn Avocado Sla Wraps

Gang dinner, lunch
Keuken Mexican
Bereidingstijd 20 minutes
Totaal Tijd 20 minutes
Porties 4
Calorieen 352 kcal

Ingredienten

Sla wrap:

  • 4 grote slabladeren
  • 1 blik tonijn (uitgelekt)
  • 45 gram cherry tomaatjes
  • ½ kleine rode ui

Avocado dressing:

  • 125 ml griekse yoghurt
  • ¼ avocado
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • ½ knoflook teentje
  • ¼ limoen (alleen het sap)
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • 1 jalapeno

Instructies

  1. Bereid eerst de avocado dressing voor. Neem de avocado en doe deze in de blender. Voeg hieraan toe de yoghurt, peterselie, jalapeno ( als je hier van houdt ), knoflook, de limoen sap, en de zout en peper naar smaak. Mix alles tot het een gladde mengsel wordt. Vindt je de dressing te dik, dan kun je hier nog wat water aan toevoegen om het wat dunner te maken.

  2. Maak daarna de sla wraps. Neem een snijplank en snij hierop de cherry tomaatjes en de rode uien in kleine stukken. Open de tonijn blik en haal de tonijn eruit. Laat al het olie uitlekken. Neem een slab lad en verdeel hierover de cherrytomaatjes, uien, wortelen en de tonijn. Besprenkel het nog met de avocado dressing en rol het op als een wrap.